Uneori este greu să descoperi categoriile principale și succesiunea lor.

Thesis & Dissertation Editing Services - Capstone Editing

La urma urmei, ai fost implicat în cercetări detaliate și este ușor să pierzi din vedere întrebările mari și răspunsurile mari. Acum este momentul să te retragi de la dovezi și să te gândești la întrebările, răspunsurile și argumentele tale. Revizuiește-ți argumentul (sau punctul principal) astfel încât să îl poți expune clar și simplu. Apoi, întreabă-te: „Ce trebuie neapărat să știe cititorul pentru ca argumentul meu să aibă sens?”

Răspunsul dvs. ar trebui să se concentreze pe comanda licenta elementele majore, nu pe detalii, astfel încât să puteți obține cea mai rezonabilă progresie. Ceea ce vrei să faci este să-ți duci cititorii prin argumente în pași mari, urmărind o cale către destinație. Doriți să marcați mai întâi această cale pentru dvs., înainte de a redacta lucrarea și de a completa detaliile justificative. Evidențierea acestei căi este primul tău obiectiv major în prescriere.

Fiecare pas mare de-a lungul căii va deveni una dintre categoriile tale principale și îți vei împărți cercetarea printre ele. Desigur, categoriile și ordinea lor sunt strâns legate, așa că trebuie să țineți cont de una atunci când vă gândiți la cealaltă.

Sfat: Pentru a determina categoriile (sau secțiunile) principale ale lucrării dvs., întrebați-vă: „Care sunt elementele esențiale ale argumentului meu?”

primirea corectă a comenzii

În afară de introducere și concluzie, există de obicei aproximativ patru sau cinci categorii principale, deși ar putea fi mai multe. Acestea sunt secțiunile din mijloc ale lucrării dvs., secțiunile în care faceți munca grea pentru a vă explica proiectul în detaliu și pentru a vă face argumentul convingător. Aici interpretezi de fapt poeziile lui Whitman, critici filmele lui Kurosawa, explici de ce s-a format Uniunea Europeană sau analizezi modul în care Dell produce atât de eficient. În aceste secțiuni, vă descrieți metodele, vă interpretați materialele și vă analizați dovezile.

Prima ta sarcină de prescriere este să îți dai seama care ar trebui să fie aceste secțiuni (sau categorii). A doua ta sarcină este să le aliniezi în ordine. Ordinea este importantă pentru că surprinde logica argumentului tău. Așa vă veți prezenta materialele în lucrare. Alegerea ta se rezumă în cele din urmă la judecata ta cu privire la cea mai bună secvență pentru a-ți expune cercetarea și a-ți susține argumentul, astfel încât cititorii să o poată înțelege.

Sfat: După ce ați setat categoriile principale ale hârtiei, determinați cea mai bună ordine pentru ele.

Pentru lucrările de istorie, succesiunea este aproape întotdeauna cronologică. Pentru alții, depinde de procesul particular pe care îl explorați. În această carte, de exemplu, are sens să discutăm despre cum să alegeți un subiect de teză înainte de a discuta despre prescriere. Ambele ar trebui să apară înaintea unui capitol despre editare. Așa mi-am așezat categoriile. Pentru alte proiecte, ordinea ar putea depinde de logica fundamentală a argumentului.

Pentru a vedea cum se face în domeniul dvs., priviți doar câteva articole pe care le-ați citit pentru cercetarea tezei. Priviți îndeaproape cum sunt organizate și vedeți cum fiecare secțiune se bazează pe cele care au apărut înainte. Cele mai bune articole vă vor oferi idei despre cum să vă organizați propria muncă.

Sfat: Pentru exemple despre cum să vă organizați teza, uitați-vă la articolele din câmpul dvs. Vedeți cum își împart subiectul general în secțiuni și cum ordonă secțiunile și dovezile.

Indiferent de secvența pe care o alegeți, ar trebui să o explicați pe scurt cititorilor dvs. în introducere, unde prezentați mai întâi argumentul. (Introducerea și concluzia nu sunt elemente majore ale prescrierii. Le voi discuta separat în capitolul 10.) Deocamdată, să ne concentrăm pe secțiunile din mijloc ale lucrării, cele în care vă dezvoltați argumentul și prezentați dovezile.

Obținerea corectă a comenzii: un exemplu

Să presupunem că argumentul tău are această formă de bază: „Dacă A și B, atunci C”. În acest caz, prima categorie ar trebui să stabilească fundamentele logice ale argumentului. Este adevărat că „dacă A și B, atunci C”? Trebuie să demonstrezi că logica ta este solidă și trebuie să o aperi împotriva oricăror obiecții evidente.

După aceasta, a doua categorie principală ar trebui să prezinte dovezi empirice că A, B și C există (sau că există în cazul specific pe care îl studiezi). De asemenea, puteți introduce aici o secțiune metodologică pentru a explica cum ați obținut dovezile, cât de fiabile sunt acestea și cum le veți analiza.